Meet Lisette

Lisette Govers (43) is een daadkrachtige vrouw en trotse moeder van twee prachtige zoons. Ze is een vrouw die van ver is gekomen. Maar die bagage die ze al vanaf haar geboorte bij haar draagt, heeft haar gevormd tot wie ze nu is. Een prachtig en krachtig mens dat bruist van de energie en niet eerder stopt tot het einddoel is bereikt.

“Toen ik ter wereld kwam, had ik een zuurstofgebrek; iets waar ik tijdens mijn jeugd behoorlijk veel last van heb gehad. Ik kon geen bal vangen en mijn motoriek was verre van goed. Iedere dag weer trainden mijn ouders met mij. Mijn doorzettingsvermogen werd toen al op de proef gesteld”, aldus Lisette.

Een aantal jaren later werd er bij Lisette een eetprobleem geconstateerd. Ze was een onzeker meisje met een verkeerd zelfbeeld. “Haaruitval, een extreem droge huid en een te mager lichaam; ik kreeg er allemaal mee te maken. Mijn ouders wilden hulp inschakelen, maar gelukkig zag ik al snel in dat dit allesbehalve gezond was”, vertelt Lisette.

“MIJN DOORZETTINGSVERMOGEN WERD AL VROEG OP DE PROEF GESTELD”

In 2016 is Lisette gescheiden van haar toenmalige man. Ze stond bijna letterlijk met haar twee jonge kinderen op straat. “Ik wist niet wat mij overkwam en was ten einde raad. Toch besloot ik niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ook in deze heftige periode was opgeven geen optie voor mij”, legt Lisette uit.

Na een moeilijke periode krabbelde Lisette langzaam uit haar dal. Dit was het punt waarop ze écht aan zichzelf ging denken. Ze besloot de opleiding gewichtsconsulent te volgen. “Wat een eyeopener was dat! Met voedzaam en vooral voldoende eten kun je zoveel meer bereiken. Je ervaart nooit meer dat hongergevoel en voelt je zoveel beter. En dat alles met een nog beter figuur ook”, vertelt Lisette enthousiast.

Inmiddels werd het Lisette steeds duidelijker dat je alles in het leven aan kunt; zolang je maar écht wilt. De juiste mindset gecombineerd met een flinke dosis doorzettingsvermogen en positiviteit is volgens haar de sleutel tot succes. Met de nodige ervaring op zak, besloot ze in 2020 de uitdaging aan te gaan en haar bedrijf te starten. “SeeItToBelieveIt was geboren! In een korte periode had ik de nodige vaste cliënten, maar veel van hen vielen terug in het oude gedrag. Ik wilde ze zo graag helpen, maar kon het niet. Simpelweg omdat ik niet over de juiste vaardigheden beschikte. Om dit op te vangen, besloot ik een Mental Coach opleiding te volgen. De focus binnen deze hbo-opleiding ligt op gedragsverandering”, aldus Lisette.

“DE JUISTE MINDSET GECOMBINEERD MET EEN FLINKE DOSIS DOORZETTINGSVERMOGEN IS DE SLEUTEL TOT SUCCES”

Al snel bleek dat Lisette de juiste keuze had gemaakt. De Mental Coach opleiding was mooi en leerzaam, maar was mentaal wel pittig. “Al het oud zeer kwam naar boven en het onzekere meisje kwam weer tevoorschijn. Ik had zoveel belemmerende overtuigingen over mezelf. Wetende dat die overtuigingen alles behalve de waarheid zijn! Het zijn zaken die je als kind ooit ergens hebt opgevangen en die een eigen leven zijn gaan lijden. Uiteindelijk ben ik met vlag en wimpel geslaagd”, vertelt Lisette trots.  

Het behalen van haar studie gaf Lisette vertrouwen. Vertrouwen dat ze keihard nodig had en dat ervoor zorgde dat ze ging nadenken over wat ze écht wilde. “Sport is altijd mijn passie geweest. Als klein meisje had ik al de droom hier ooit iets mee te doen. Toen de sportscholen de deuren moesten sluiten vanwege Corona ben ik, samen met mijn huidige partner, gestart met het verzorgen van sportlessen in het park. Ik kan hier volledig mijn passie en energie in kwijt en word hier oprecht een gelukkig mens van. Voor een groep staan was zo uit mijn comfort zone, maar wat vind ik het leuk en wat ben ik gegroeid”, aldus Lisette. 

Inmiddels heeft ze ook de opleiding Positieve Groei Coach met succes afgerond. Deze studie heeft haar nóg dichter bij zichzelf gebracht. “Ik help mijn cliënten met een blijvende gedragsverandering, op een positieve manier met nlp tools. Dit bied ik aan vanuit mijn eigen kantoorruimte op een prachtige locatie naast het park waar ik de sportlessen verzorg. Ik ben zowel als mens en als coach enorm gegroeid. Onlangs heb ik mijn parttime baan opgezegd, waardoor ik mijn droom met SeeItToBelieveIt kan verwezenlijken. Enorm spannend, maar ik weet dat ik het kan. Waar een wil is, is een weg! Mijn slogan is dan ook: ‘Jij kan meer dan dat je zelf denkt! 
 
Liefs, Lisette