mag ik koolhydraten eten als ik wil afvallen?

Mag ik koolhydraten eten als ik wil afvallen? Oh, die vraag brengt zoveel verschillende meningen met zich mee dat het bijna voelt als een afvalrace! Maak je geen zorgen, ik kom als een reddende held met mijn eigen visie om je te helpen.

Koolhydraten zijn een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, net zoals hout nodig is voor een goed brandende openhaard. Het gaat erom welke soort koolhydraten je kiest en in welke hoeveelheden. Door te kiezen voor langzame koolhydraten, zoals volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, haver, peulvruchten, fruit, groenten en boekweit, en binnen de juiste verhoudingen te blijven, hoef je je geen zorgen te maken.

In feite hebben je spieren koolhydraten nodig om te kunnen functioneren en energie te leveren. Als je gewicht wil verliezen, hoef je koolhydraten dus zeker niet te vermijden. Het hangt echter wel af van je activiteitenniveau en spiermassa. Ben je erg sportief en heb je veel spiermassa, dan kun je iets meer koolhydraten gebruiken dan iemand die weinig beweegt en weinig spiermassa heeft. Dus wees niet bang om koolhydraten op te nemen in je voeding. En mocht je nog steeds twijfels hebben, dan sta ik klaar om je met alle liefde te helpen. Ik ben maar een DM bij je vandaan!